Het herstel

Na de staaroperatie zult u een korte periode rusten in het poliklinische herstel gedeelte van het ziekenhuis. Hier verblijft u totdat u klaar bent om naar huis te gaan. Dit is meestal nog dezelfde dag. Let er wel op dat het belangrijk is dat iemand u naar huis brengt, aangezien het zicht in uw ogen nog niet optimaal is hersteld.

Na de operatie is het daarnaast erg belangrijk om de oogdruppels te gebruiken die zijn voorgeschreven door uw arts, om het herstel te bevorderen. Het is ook belangrijk om uw oog goed te beschermen met het beschermschild dat u heeft meegekregen. Draag deze met name tijdens uw slaap. Draag een zonnebril wanneer u buiten met fel licht te maken krijgt. Wrijf absoluut niet in uw ogen.

herstel staaroperatieTijdens de eerste week van uw herstel dient u inspannende activiteiten zoals lichamelijke inspanning, bukken of zwaar tillen, te vermijden. U zult ook moeten vermijden dat uw oog in aanraking komt met water, vuil of stof. Dit kan namelijk leiden tot infectie.

U kunt wazig zicht behouden tot dagen of zelfs weken na de operatie. Dit is heel normaal. Wanneer u pijn heeft aan uw oog of last heeft van verlies van uw gezichtsvermogen, raadpleeg dan direct uw oogarts.